WIURILAN KESÄ 2021 / WIURILA SUMMER 2021

KATSEEN KÄÄNTÖPIIRI

Näyttely on avoinna 11.6.-29.8.2021.

Exhibition is open June 11 – August 29, 2021

Ryhmänäyttelyssä on mukana 32 taiteilijaa.

32 artists has been selected for the group exhibition.


Taiteilijat/artists:
Riikka Ahlfors, Soili Arha, Mikael Asikainen, Rasmus Förster, Anssi Hanhela, Mollu Heino, Mari Isotalo, Alma Jantunen, Leena Juvonen, Keanne van de Kreeke, Tiina Laitanen, Samuel Lehikoinen, Maria Leppänen, Zamuel Hube, Sanna Majander, Seppo Manninen, Tiina Marjeta, Jaana Mattsson, Tiina Nevalainen, Suvi Nurmi, Pirjo Nykänen, Matti Närekangas, Eljas Perheentupa, Johanna Pöykkö, Anna Reivilä, Seppo Renvall, Simo Rouhiainen, Outi Savolainen, Pertti Toikkanen, Hanna Varis, Jari Vesterinen, Tiina Wallius

https://www.wiurilankartano.fi/

https://www.wiurilankartano.fi/wiurilankesa/

https://www.ts.fi/kulttuuri/kuvataide/5240247/Wiurilan+kesa+tuo+32+taiteilijan+teokset+kartanon+historiallisiin+nayttelytiloihin+ja+puistoon+Halikonlahden+rannalle

Viljamakasiinin yläkerrassa tunnelma vaihtuu unenomaiseksi tavalla, jossa miehinen muuttuu herkäksi ja utuiseksi. Zamuel Huben painovoimaa uhmaava fiktiivinen Tuulitehtaiden maailma kylpee auringonvalossa ja hyvässä tuulessa. Reippaat ja notkeat merimiehet reivaavat purjeita surrealistisissa ja kitsintarkoissa rakennelmissa väsymättä kiipeillen. Nämä arjen sankarit kääntävät sosialistisen realismin urotyöt meri-ilman tuoksuiseksi kiiltokuvamaailmaksi, toiveikkaaksi utopiaksi.

Jaana Saario, kuraattori

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s